Feestbrood bakken inclusief rondleiding molen “De Roos” in Delft en borrelen met tapasplank.

Een feestbrood bakken en ontdekken waar het meel vandaag komt. 

Tijdens deze bezige, gezellige en ontspannen middag bakken we met elkaar een heerlijk feestbrood en maken we een uitstapje naar molen “De Roos”.

Hier mag jij vast mee thuis komen.

Na een rondleiding in deze schitterende en volop draaiende molen, weet jij alles te vertellen over het graan en de gries, hoe het graan gemalen en gescheiden wordt en hoe het leven van een molenaar eruit ziet.

We beginnen deze middag uiteraard met een kopje kruidenthee of koffie met heerlijke zelfgebakken lekkernijen.

Ondertussen krijg je uitleg over verschillende graansoorten en daarna is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.

Verse, gezonde en natuurlijke ingrediënten zijn alleen goed genoeg voor dit feestbrood.

We maken deeg klaar voor een overheerlijk feestbrood en wanneer het deeg aan het rijzen is, stappen we op de fiets. In ca 5 minuten fietsen we naar molen De Roos in Delft. (Geen fiets geen probleem, dan zetten we je even af met de auto)

Michel Cornelis is hier vrijwilliger en kan ons alles vertellen over deze perfect functionerende molen. Op de huidige plaats aan de Phoenixstraat, stond in 1352 een houten standaardmolen. Molen “De Roos” werd als maalderij gebruikt voor meel voor de bakkers en de burgers, gerst voor de bierbrouwers en veevoer voor de boeren.

Rond 1760 kreeg hij zijn huidige vorm met de zeskantige onderbouw en ronde bovenbouw.

Na de rondleiding die ca 1 uur zal duren, fietsen we weer terug en maken we het brood af. Vervolgens gaat deze 45 minuten in de oven om af te bakken. Terwijl we hier op wachten genieten we van een lekker wijntje, biertje, drankje met een borrelplankje. 🙂

Aan het eind van de middag ga jij met een heerlijk stuk feestbrood naar huis en kan jij de volgende ochtend tijdens het ontbijt precies vertellen waar alle ingrediënten vandaan komen.

Eet smakelijk.

Datum: Zaterdag 30 november

Tijdsduur: 13:30 tot 17:30 uur

Prijs: 35,-

Wil je met een eigen groepje deze workshop bijwonen, dan is dat zeker mogelijk. Neem even contact op met Mira Roosenburg via bijonsdelft@gmail.com of bel 0657203159.

Minimaal 7 en maximaal 10 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *