Gevangen in een griezellunch

Gevangen in een griezellunch.

We beginnen de middag aan de gezellig gedekte tafel met heerlijke en diverse hapjes. Denk aan een soep van het seizoen, bladerdeeghapjes gevuld met kruidenroomkaas, hamblokjes en champignons uit de oven, brood met zelfgemaakte kruidenboter en tapenade…

Na de lunch zal de heer Hans Lukkien, docent en rondleider in Museum Gevangenpoort, vertellen over GALG EN RAD…
AKELIGE UITDRUKKINGEN en SPANNENDE SPREEKWOORDEN uit TUCHTHUIS EN GEVANGENIS. Met behulp van schitterende tekeningen die hij zelf heeft getekend legt hij uit waar de spreekwoorden vandaan komen. 

Bezoekers van oude gevangenissen en tuchthuizen vallen tijdens een rondleiding vaak van de ene verbazing in de andere en niet alleen vanwege de sfeervolle omgeving!

Misschien bezocht u ooit een spinhuis, een gajool of zelfs een rasphuis.
Grote kans dat u onder de indruk raakte van naargeestige spreekwoorden en lugubere uitdrukkingen.

Zo is het voor galg en rad opgroeien niet bij iedereen duidelijk dat hier het
wagenwiel RAD wordt bedoeld en niet het knaagdiertje RAT.

En wanneer iemand in de moderne media publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld, denkt bijna niemand meer aan spijkers en pijnlijke oren.

Tijdens deze themalunch vertelt Hans  over de betekenis en
herkomst van ruim 30 merkwaardige uitdrukkingen en gezegdes. Een absolute aanrader voor een geslaagde middag.

Tijdsduur: 3 uur

Datum:  zondag 10 november van 12:00 tot 15:00 uur.

Prijs: 29,50  pp incl. lunch en drankjes.

Minimaal 6 personen.

 

 

7 gedachten over “Gevangen in een griezellunch”

  1. Hoi Mira wat was het gezellig en interessant vanmiddag, leuke mensen en niet te vergeten wat heb je ons verwend met al die heerlijk heden geweldig.Je bent een top gastvrouw.👍👍💋😘💝🤣🤣 Groetjes aan Michel.Knuffels🙅🙅 Anke

  2. Bijonsdelft “Griezellunch” verhalen over de gevangenpoort verteld door meesterverteller Hans. Hartelijk dank ook Mira Roosenburg op naar het volgend avontuur bij jou 😊

  3. Griezelig gezellig, dat was het! Na een heerlijke lunch, goed verzorgd door Michel en Mira, werden we meegenomen in de geschiedenis van…Hans heeft het zo ontzettend goed kunnen vertellen, hij verloor geen moment mijn aandacht. Zijn manier van vertellen maakte dat ik voor me zag wat hij omschreef en hij nam me mee in zijn verhaal. Heel bijzonder. ‘Bij ons’ en met jullie was het een ontzettend gezellige middag. Dank!

  4. IK vond het een interessante middag en leuk om meester Lukkien weer terug te zien. Leuke weetjes en een goed verhaal met schitterende tekeningen!

  5. Een smakelijk verhaal, een smakelijke lunch en een aandachtig publiek: voor herhaling vatbaar! Dank voor jullie gastvrijheid Mira, Michel en Bram.

  6. Ik heb aan deze griezellunch meegedaan en ik vond het geweldig. Echt een aanrader👍👍

    Heerlijke lunch en geweldig verhaal.

    Ik zeg doen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *