Kruiden, vruchten en wilde planten lessen

Het gebruik van de juiste kruiden laten je ogen stralen, je tanden glimmen en helpen je lichaam en geest  gezond te houden.

Heb je altijd al meer van kruiden, vruchten en wilde planten willen weten? Deze verwerken in cosmetica producten en er heerlijke bijzondere gerechten  van willen maken? “Bij Ons Delft” behandelt regelmatig  op vrijdag een kruid, vrucht of wilde plant.

Roodbladige Basilicum (Ocimum basilicum Magic Blue) heeft de mooie eigenschap dat het overige smaken uit een gerecht extra naar boven kan halen.

De lessen zijn naast theoretisch ook praktisch. Er wordt veel in de tuin naar de planten gekeken, geoogst, geroken en geproefd. Wanneer er een plant besproken wordt, maken we er ook wat mee.

We hebben bijvoorbeeld onze eigen muntgel gemaakt. Deze werkt uitstekend tegen de jeuk van insectenbeten. Een Rozemarijn voetenbadolie, welke prima werkt voor een stimulerende bloedsomloop waardoor je het de hele dag lekker warm hebt. Ook hebben we venkelkoekjes en lavendel cakejes gebakken en zelf limoncello gemaakt. (Ben ik even blij dat de citroen onder de citrusvruchten valt ;))

Je eigen muntgel maken. Deze gel werkt verkoelend bij insectenbeten. Handig om mee te nemen op vakantie.

Ik probeer zoveel mogelijk te werken met producten die het seizoen te bieden heeft. In de herfst liggen bijvoorbeeld de tamme – en wilde kastanjes voor het oprapen. Maar denk ook aan meidoorn bessen, smeerwortel, pompoenen, zevenblad enz enz enz.

Van wilde kastanjes maken we een zalf tegen onrustige benen. Ook werkt deze zalf wanneer je last hebt van spataderen.

Verse kruiden zijn een prima alternatief voor zout in een  maaltijd. Het bevordert je spijsvertering of het helpt je bij een vervelende hoest. Er is veel mogelijk. Graag vertel ik je met liefde over al mijn keuken- en medicijnkast geheimen.

De lessen worden gegeven op de volgende vrijdagochtenden van 10:00 tot 12:00 uur.

 • Vrijdag 1 november 2019 van 10:00 tot 12:00 uur.
 • Vrijdag 29 november 2019 van 10:00 tot 12:00 uur.

Prijs:  19,50 per les incl. lesmateriaal, producten, thee, koffie en wat lekkers.

Wanneer je 5 lessen afneemt betaal je slechts 15 euro per les. Je krijgt dan een strippenkaart die per les wordt afgetekend. Mis je een keer een les om wat voor omstandigheden dan ook, je behoudt de les gewoon voor een volgende keer 🙂

3 gedachten over “Kruiden, vruchten en wilde planten lessen”

 1. De laatste lessen zijn we

  aan de slag geweest met lavendel, venkel en citroenmelisse. De lavendel scones zijn een hit. Heerlijk ook puur, zonder clotted cream en jam smaken ze lekker! De beroemde venkelkoekjes van Bij Ons zijn ook heerlijk geworden. De lavendelbalsem is een weldaad voor je huid. En ook maakten we nog jam van rabarber of appels waar we citroenmelisse aan toevoegden. Erg leuk om zo met kruiden te werken en het enthousiasme van Mira over kruiden, te ervaren.

 2. Vandaag Limoncello gemaakt.
  Nu maar afwachten hoe dat over enige tijd zal smaken.
  Het was gezellig en ongedwongen.
  We werden ontvangen met lekkers en kruidenthee of koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *