Marokkaanse msemmen maken.

Heerlijke lunch met zelfgemaakte msemmen.

Tijdens onze vakanties in Marokko zijn we verliefd geworden op dit heerlijke brood/pannenkoekachtige gerecht. Op iedere hoek in de souks van Marrakech worden ze te koop aangeboden en vers voor je gemaakt.  BijonsDelft heeft het geheim ontdekt en wil dit graag met jou delen 🙂

Kom je naar deze gezellige middag??

Msemmen. Een soort kruising tussen brood en een pannenkoek.
In Imlil, een berberdorpje aan de voet van Mount Toubkal, Marokko, hebben wij de msemmen en bagharir in een klein keukentje van een berberfamilie mogen leren.

Griesmeel en meel zijn de hoofdingrediënten. Griesmeel zorgt voor een korrelige structuur. Stap voor stap leren we jou hoe je de lekkerste msemmen zelf thuis kunt maken. Ik verklap je alvast dat het heel simpel is.

In Marokko wordt het deeg op de knieën gekneed. Mag je natuurlijk altijd proberen 🙂
Door het deeg op een bepaalde manier te vouwen, bouw je diverse lagen op. Daardoor wordt het lekker luchtig en knapperig.
De juiste verhoudingen, geduld, gezelligheid en liefde zijn de toverwoorden. Nog even opbakken en aan tafel.

In Marokko worden de msemmen voornamelijk gegeten met honing en muntthee. Dat gaan wij natuurlijk ook doen. Echter wordt er nog een schaal met heerlijke Marokkaanse couscous bij geserveerd, zodat we kunnen aanschuiven voor een heerlijke lunch. Ladhidh = eet smakelijk.

Na afloop krijg je natuurlijk het recept mee naar huis en kan je je familie verrassen met een origineel en heerlijk gerecht.

Tijdsduur: 2,5 uur

Datum: zaterdag 19 oktober van 11:00 tot 13:30 uur.

Prijs: 25 euro inclusief:  recept, heerlijke Marokkaanse couscous en drankjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *