Roti maken

Roti. Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip.

Masterchefs Michel en/of Bert, begeleiden deze gezellige namiddag en avond BijonsDelft. Ze leren jou hoe je de lekkerste Roti zelf kan maken en geloof me: jij gaat nooit meer naar de afhaaltoko.

Om 16:00 uur wordt je verwelkomt door deze 2 kanjers. De boodschappen en lekkere drankjes zijn vers in huis gehaald en we kunnen beginnen. Uiteraard krijg je goede begeleiding en tips en beginnen we.. Jawel.. Met aardappels schillen en kousenband snijden.

Kousenband snijden en aardappels schillen. Het is natuurlijk wel een workshop 🙂
We maken de roti met de perfect gekruide kip.
De perfect gekruide aardappelen.
Kousenband en Madam Jeanette peper.
Alles wordt duidelijk uitgelegd en uiteraard krijg je een recept mee naar huis zodat je zelf thuis je familie en vrienden kan verrassen.

De Surinaamse roti wordt met een aantal bijgerechten geserveerd zoals kousenband, aardappelen, hardgekookte eieren, knoflook, ui en kip. De bijgerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen vergelijkbaar met curry.

Daar gaan we eens lekker voor zitten en van genieten 🙂

De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet, eten we gewoon met onze handen, dat is ook wel het gezelligst. Gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten. (Deze  koek maken we niet zelf. Een roti koek maken is namelijk al een workshop op zich :))

Maximaal 7 personen.

Datum:

  • Zondag 20 oktober van 16:00 tot 19:00 uur
  • Zondag 24 november van 16:00 tot 19:00 uur
  • Vrijdag 31 januari 2020 van 16:00 tot 19:00 uur
  • Zaterdag 29 februari 2020 van 16:00 tot 19:00 uur
  • Zondag 29 maart 2020 van 16:00 tot 19:00 uur

Tijdsduur 3 uur.

Prijs: 29,50 inclusief drankjes

 

 

2 gedachten over “Roti maken”

  1. Wat was het gezellig ! En ik heb een hoop geleerd ; kleine handigheidjes waar ik zelf niet op zou komen. Goede producten worden er gebruikt en dat proef je. Aanrader deze workshop , ze kunnen thuis niet wachten tot ze het kunnen proeven !!!

  2. Wat niet eigenlijk :). Ik heb er nu al meerdere workshops gedaan en ze zijn me allemaal evengoed bevallen ! De laatste was roti maken , waarbij je werd geacht om het van a tot z zelf te maken ! Fantastische begeleiding van Michel, Mira en Bert, waardoor het goed gelukt is en het goed smaakte !! Op naar de volgende workshop 👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *