Roti maken

Roti. Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip.

Masterchefs Michel en/of Bert, begeleiden deze gezellige namiddag en avond BijonsDelft. Ze leren jou hoe je de lekkerste Roti zelf kan maken en geloof me: jij gaat nooit meer naar de afhaaltoko.

We maken de roti met de perfect gekruide kip.
De perfect gekruide aardappelen.
Kousenband en Madam Jeanette peper.
Roeren, proeven, ruiken en perfectioneren 😉

De Surinaamse roti wordt met een aantal bijgerechten geserveerd zoals kousenband, aardappelen, hardgekookte eieren, knoflook, ui en kip. De bijgerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen vergelijkbaar met curry.

Daar gaan we eens lekker voor zitten en van genieten 🙂

De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet, eten we gewoon met onze handen, dat is ook wel het gezelligst. Gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten. (Deze  koek maken we niet zelf. Een roti koek maken is namelijk al een workshop op zich :))

Maximaal 7 personen.

Tijdsduur 3 uur.

Prijs: 29,50, inclusief drankjes

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *