Stadswandeling Delft

Een heerlijke middag vol  avontuur. Dick Stammes, voormalig docent Frans, organiseert regelmatig voor de VVV stadswandelingen in Delft.

Een heerlijke lunch om mee te beginnen

We beginnen bij “Bij Ons Delft” met een overheerlijke lunch. Hierna stappen we op de fiets en gaan we richting het centrum van Delft (ca. 10 minuten fietsen). Heb je geen fiets? Geen probleem. Met de auto brengen we je dan naar de start van de rondleiding.

Op avontuur

Dick neemt ons anderhalf uur lang mee op avontuur, en vertelt over de geschiedenis van de al 750 jaar oude binnenstad van Delft.

Mogelijk schuift Dick al aan bij de lunch, dan kan je hem dan al het hemd van het lijf vragen. Het is een hele bijzondere man met ontzettend veel kennis over de historie van Delft.

 

Stadswandeling met Dick. Je gaat echt terug in de tijd!

Het is best lastig om het leven van Delftenaar Dick Stammes in enkele woorden te omschrijven. Hij is namelijk schrijver, coach, oud-leraar én stadsgids. Als je hem vraagt naar Delft, ben je zo een paar uur verder: “Mijn vader had een dorpskroeg. Dat verhalen vertellen heb ik van hem geërfd.” Aldus Dick. In de buurt Delft.
 • Start locatie: Dijkshoornseweg 177,  Delft
 • Wanneer: Op aanvraag. Minimaal 6 personen.
 • Prijs: €29,50 p.p., inclusief lunch, drankjes en stadswandeling met gids Dick Stammes.

6 gedachten over “Stadswandeling Delft”

 1. Denk jij alles of heel veel leuke feiten te weten over het heden en verleden van Delft? Weet jij waar het stadhuis vroeger voor werd gebruikt? Maak jij volgens je familie en vrienden lekkere lunches? Zoek jij je inspiratie voor woninginrichting in vooral in bladen en op TV? Stap dan in de wonderlijke wereld van “Bij ons in Delft”. Meer dan dat ik op cultureel en gastronomisch gebied aangenaam verrast werd verklap ik niet.
  Ontdek het zelf! Ik ga dit met vrienden en vriendinnen zeker nog een keer over doen.

 2. Ik stapte binnen en de gezelligheid en fijne sfeer was direct voelbaar. Wat een geweldige plek om met goed gezelschap te genieten van een heerlijke lunch. Michel en Mira onthalen je hartelijk en doen er alles aan dat het hun gasten aan niks ontbreekt. Dat is top gelukt! Het thema van deze lunch was de plaats Delft, waar gids Dick ons met zijn boeiende verhaal mee naartoe nam. De stad beter leren kennen en veel interessante dingen te weten gekomen. Een bijzonder geslaagde en gezellige middag! When’s next?

 3. Zaterdag 27 mei een enorm verrassende middag beleefd met “Bij Ons Delft”. Eerst een heerlijke lunch op een fantastische locatie, het woonhuis annex winkel van Mira en Michel. En daarna op de fiets richting de binnenstad van Delft. Voor mij een thuiswedstrijd omdat ik in deze mooie binnenstad woon. Maar Mira’s oud leraar frans, Dick, heeft veel nieuwe weetjes verteld en hij wist ons op een boeiende wijze bij de “les” te houden. Mira, Michel en Dick, bedankt voor deze gezellige en leerzame middag, Nico en ik hebben ervan genoten! Inmiddels heb ik jullie naam al meerdere keren genoemd:)) Lieve groet, Linda

 4. Mijn eerste themalunch bij “Bij Ons Delft” en gelijk een geslaagde!
  Super leuke middag gehad. Lekkere lunch, leuke gids en zeer enthousiaste gastheer en gastvrouw 🙂 ik kijk uit naar de volgende!

 5. Wat een super geslaagde middag. Heerlijke lunch en een geweldige stadswandeling met een gids , die werkelijk fantastisch kan vertellen.
  Zeker een aanrader
  Was ook een gezellige groep!👍🏻👌🏻

 6. een beetje vooringenomen natuurlijk, maar wat een leuke middag.
  De soep goed gelukt en het weer werkte perfect mee!
  Dick, bedankt voor je leerzame wandeling en het delen van je feitenkennis. Mier, snel weer doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *