Wales – Snowdonia National Park

Wandelen in  Snowdonia National Park 

Houd je van wandelen in een schitterende omgeving, een stevige klim op zijn tijd, maar ook lekker genieten van heerlijk eten en relaxen.. Twijfel niet langer en ga met ons mee aan de wandel/klim, in het schitterende Snowdonia National Park in Wales.

  • Bestemming: Betws-y-Coed
  • Vliegveld: Amsterdam – Liverpool
  • Reisduur: 5 dagen
  • Vertrekdatum: juni 2020
  • Datum thuiskomst: juni 2020
  • Prijs: euro (exclusief vliegticket, te boeken bij easyjet Op dit moment € ,-
  • Toeslag éénpersoons kamer totaal € ,-
  • Aantal deelnemers: max 10 personen.

Dag 1. Van Amsterdam naar Betws-Y-Coed (Wales)

Heb je alles ingepakt?? Een regenjas, laagjes thermo kleding en goede schoenen is een prioriteit. Voor het beklimmen van een berg moet je deze spullen altijd bij je hebben, want in de bergen weet je het maar nooit.  Hoe mooi het weer in Nederland en Wales ook is, ga nooit zonder goede kleding op pad. Uiteraard horen je paspoort of id kaart ook tot de prioriteit 😉

We vliegen vanaf Amsterdam in ongeveer een uur naar Liverpool. Vanaf hier begint de reis pas echt. Een bus en 3 treinreizen verder komen we aan in het liefelijke plaatsje Betws-y-Coed, waar we aankomende 5 nachten zullen verblijven.

Dit is geen foto van onze B&B, maar dit huisje geeft heel goed de sfeer van het plaatsje Betws-Y-Coed weer.
En plekjes genoeg om gezellig een drankje te drinken 🙂

Dag 2. Naar de top van Moel Siabod. 

Totaal 9.2 km / 6 miles, 4,5 hrs.

Dag 3. Wandeling naar en rondom het Llyn Elsi meer. (ca. 3 uur wandelen)

Om een beetje te wennen en de spieren op te warmen beginnen we na het ontbijt met deze wandeltocht naar en om het Llyn Elsi meer. De wandeltocht begint met een redelijke klim naar het meer. Vervolgens wandelen we op een redelijk goed te belopen pad rondom het meer.  In totaal duurt de tocht ca 3 uur.

Lake, Llyn Elsi

Het water wordt volop bezocht door diverse vogels en er heerst een heerlijke rust rondom het meer. Mocht het een mooie dag zijn, neem zeker je zwemspullen mee. we hebben alle tijd om een verfrissende duik in dit heerlijke water te nemen.

Neem altijd voldoende drinkwater mee.

’s Middags kan je lekker relaxen of het gezellige plaatsje Betws-Y-Coed bezoeken. Hier vind je terrasjes, heerlijk eten en drinken en kan je eventueel langs de rivier een boekje lezen. Natuurlijk is een picknick met gezellig een wijntje erbij ook geen slecht idee 😉

Dag 4. Van Betws-Y-Coed naar The Ugli House. (ca. 2,5 uur wandelen)

We wandelen in ongeveer 2,5 uur vanaf Betws-Y-Coed langs de rivier door the forest naarThe Ugly House. Dit is een uniek plekje waar ze heerlijke koffie met lekkers serveren. Een ware traktatie na r een wandeling als deze. De tuin rondom dit café is een ware lust voor het oog en tuinliefhebbers kunnen hier heerlijk in wegdromen. Hierna kunnen we met de bus terug naar Betws-Y-Coed, of we gaan door naar het plaatsje Capel Curig, een stukje verderop. Hier vandaan kunnen ook diverse wandeltochten gemaakt worden.

The Ugli House. Hier kan je heerlijk lunchen of gewoon genieten van de meest bijzondere taartjes en lekkernijen.
Schaduw en alle kleuren groen zijn een verademing voor wandelaars. Deze route heeft dit volop en je waant je in de leefomgeving van The Hobbits.
Hier kan je toch uren van genieten. Je hoofd leegmaken is iets wat je er gratis bij krijgt.

Dag 5. Naar de top van Mount Snowdon (1085 meter) ca 6 uur wandelen.

Today is the day.. We gaan naar de top van Mt Snowdon, de hoogste berg van Wales (1085 meter). Er zijn diverse routes naar de top en ben je in redelijke shape, dan is de weg naar boven via de Pyg track en terug via de Miners route een uitstekende optie. Het is een flinke klim en er staat in totaal zo’n 6 uur voor. We vertrekken met de bus van Betws-Y-Coed naar Pen-y-Pas en in ca 20 minuten staan we aan de voet van deze schitterende berg.

Wil je graag naar de top, maar denken je spieren daar anders over, geen probleem. Er is een mogelijkheid om met een treintje naar boven te gaan via de Llanberis route. Dit is de meest easy route. Je kan er voor kiezen om met de trein naar boven te gaan en wandelend naar beneden.
Onderweg deze schitterende vergezichten.
Op de top. Maarliefst 1085 meter hoog. Soms met uitzicht, soms ook niet 😉
Via The Miners track terug naar beneden. Iets langer dan the Pyg track, maar minder stijgen en dalen.

Voldaan stappen we op de bus en rijden we terug naar Betws -Y-Coed. Wat zal dat welverdiende biertje lekker smaken.

Dag 6.

Back home. Weer een flinke treinreis voor de boeg voordat we op Liverpool airport aankomen. Afhankelijk van de vliegtijd kunnen we natuurlijk nog even de stad Liverpool bezoeken. We zijn er toch. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *