Zwitserse Munt – Mentha piperita ‘Swiss’

Zwitserse munt past goed in de volgende gerechten:

Vis, soep, sausjes, quark, infusies (theeën), desserts, zomerdranken, vruchtenbowl.

Zwitserse munt staat garant voor een frisse smaak met een verkwikkende uitwerking. Zwitserse munt kan van het voorjaar tot diep in de herfst geoogst worden zolang de plant aan de groei is. Munt is heerlijk in de thee en combineert erg goed met bijvoorbeeld lamsvlees. De heerlijk geurende munt is een vaste plant en komt elk jaar weer terug! Munt is een makkelijk te telen kruid.

De mauvekleurige bloemen zijn prachtig. Ook bij de Zwitserse munt geldt weer, geef haar de ruimte in uw tuin of hou haar in toom door haar in een pot te planten. Haar groeikracht is namelijk ontembaar.

Verzorging: Voldoende vochtige bodem, halfschaduw tot volle zon. Bij een roestaantasting de plant tot de grond toe afknippen, voeding geven, ruim knoflookpoeder om de plant strooien en opnieuw vers laten uitlopen. Knoflookpoeder remt de roestsporen bij hun kieming.

Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

Info: Puur Aroma – Kruiden