Bieslook – Allium schoenoprasum

Bieslook vers toepassen om het hoge gehalte aan vitaminen C te behouden.

Bieslook is een meerjarig kruid dat in de winter bovengronds afsterft maar ondergronds gewoon in leven blijft. In het vroege voorjaar komt hij weer tevoorschijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

De plant is verwant aan de ui, prei en knoflook en is een bolgewas. Dat betekent dat de plant een rust stadium vormt in de vorm van een bol waaraan een wortelstelsel zit dat er “als een bos” uitziet. Bieslook heeft holle groene en gladde blaadjes met een heerlijke look smaak. Ook de wortels van de bieslook plant zijn heerlijk, met name in de winter. Besef wel dat daardoor het bestaan van de plant ophoudt.

Fijngesneden blad is lekker in salades, ragouts, aardappelgerechten, sauzen en dressings of als garnering bij alioli. Door het mee te koken verdwijnt de smaak, dus gewoon lekker op het laatst toevoegen.

De bloemknopjes zijn lekker en gezond als garnering of
in de salade.

Bieslook is normaal probleemloos, regelmatig voeding en water geven. Verder mag bieslook lekker op een zonnige standplaats geplant worden. Wanneer hij lelijk wordt, knip hem flink terug en je zal zien dat hij weer opnieuw uitloopt.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer over Kruiden

Neem contact op met Kruidenspecialist Mira