Chocolademunt – Mentha piperita Chocolate

Bijzonder mooie muntsoort en er zijn meerdere varianten inomloop. Er is een type met donker purperpaars -groen blad en een type met groen blad en purperpaarse nerven. De aroma’s ontlopen elkaar niet veel.

Chocolademunt past goed in de volgende gerechten:

Desserts (Dame Blanche), vruchten- bowl, kruidenthee
en salades.

Het aroma van deze munt is de vertaling van de mint geur uit After Eight. Werken met de bladkleuren van deze munt is zeker een uitdaging. Tja en eigenlijk had ze gewoon Mentha piperita After Eight moeten heten.

Verzorging: chocomunt staat graag in de halfschaduw op een vochtige plaats. Voldoende voeding geven tijdens het groeiseizoen. Als het loof lelijk is geworden dan de plant terug knippen zodat ze opnieuw fris kan uitlopen. Bij een roestaantasting de aangetaste delen volledig verwijderen.

Gebruik: blad, stengel, bloemknop en bloem.

Info: Puur Aroma – Kruiden

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer over Kruiden

Neem contact op met Kruidenspecialist Mira