Energie zonder suiker: een suiker-, gluten- en lactosevrije proeverij!

Suikervrij workshop

Wil jij meer informatie over een suikervrije levensstijl, heerlijke suikervrije gerechten proeven en een gezellige en gezonde middag? Kom dan naar de themamiddag: ‘ENERGIE ZONDER SUIKER.

Deze themamiddag bestaat uit een informatief deel, gevolgd door een suikervrije, glutenvrije en lactosevrije proeverij. Ook is de proeverij geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Mijn naam is Chantal en ik heb een passie voor lekker én gezond eten.

Ik ben altijd al bewust met eten bezig geweest, mede omdat ik een glutenallergie heb. Hierdoor eet ik al jarenlang volledig glutenvrij. In de loop van de jaren heb ik mij steeds meer in voeding verdiept, en zo de vele voordelen van gezond eten zelf ervaren.

Zo kies ik er nu bewust voor om veel energie uit mijn eten te halen door vooral te kiezen voor voeding in plaats van vulling. Sinds dat ik suikervrij ben gaat eten (dat wil zeggen zonder toegevoegde suikers) merk ik ontzettende vooruitgang in mijn energieniveau.

De overstap naar een suikervrije voeding heb ik niet zomaar gemaakt. Nadat ik in de zomer van 2015 met een ongeluk mijn rug heb gebroken, volgde een lang en intensief revalidatietraject. Mijn revalidatietraject is vooral gericht op het versterken van mijn buik- en rugspieren om zo de veranderende stand van mijn ruggenwervel te compenseren.


Doordat ik het eerste half jaar na mijn ongeluk vooral met een brace op bed had doorgebracht, was ik zo’n tien kilogram aan spieren verloren. Dit moest ik er weer aan trainen en nog sterker worden dan hiervoor.Het vele trainen, de vele doktersbezoeken, andere dagelijkse activiteiten in combinatie met de constant aanwezige rugpijn, kosten super veel energie. Ik was dagelijks uitgeput. Wat meer energie was daarom zeer gewenst!

Na het lezen van diverse succesverhalen van een suikervrij voedingspatroon, besloot ik dit ook te proberen. En met resultaat. Ik ben nog steeds aan het revalideren maar met meer energie is dit veel beter vol te houden! Het versterken van mijn buik en rug doe ik door 5 maal per week te sporten, afwisselend van pilates, yoga en X-core tot en met zwemmen en fietsen. Naast een hoger energieniveau, ondervind ik ook de volgende voordelen:

Betere nachtrust

Egalere huid

Minder behoefte aan (ongezonde) tussendoortjes

Geen ‘ik-moet-nú-iets-eten-buien’ meer

Daarnaast heeft suikervrij eten een positief effect op:

Gewichtsverlies

Vermindering van hoofdpijn en maagpijn

Vermindering van eczeem

Vrolijker gevoel

Een sterker immuunsysteem

Glanzend haar

Heel leuk deze voordelen, maar met een maatschappij dat zo sterk is ingericht op producten waaraan suiker is toegevoegd, is dit veel makkelijker gezegd dan gedaan. 

Tijdens de proeverij van deze heerlijke hapjes, geef ik je tips en trucs over hoe jij de hoeveelheid toegevoegde suikers die je tot je neemt eenvoudig kan verminderen. Je zal proeven dat suikervrij eten echt niet minder lekker is! Daarnaast is onbeperkte verse thee uit de kruidentuin van Bij ons Delft aanwezig. Aan het einde van de middag zal je, zonder suikerdip, vol energie naar huis gaan!

Datum: zaterdag 29 februari van 12:00 tot 14:30 uur.

Prijs: 32,50

Je kan ook met je eigen groepje reserveren. Minimaal 12 en maximaal 14 personen. 🙂

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: bijonsdelft@gmail.com of neem even contact op met Mira: 06-57203159

Subscribe
Abonneren op
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Debby van den Berg
Debby van den Berg
4 jaren geleden

Hoi Mira en Chantal, ik heb enorm genoten en met veel interesse de workshop op 3 november bijgewoond. Ik was vooral nieuwsgierig naar het suikervrije deel, jeetje, en ik maar denken dat ik al heel verantwoord bezig was….NIET DUS.

Vandaag gelijk een nutribullet aangeschaft en wat nuttige boekjes. 😜 Het experimenteren kan gaan beginnen.

@ Mier: ga jij mij binnenkort wijzer maken over eetbare bloemen, want dat maakt het geheel wel af. 😘

Dank jullie wel voor deze wijze les!

Trees
Trees
4 jaren geleden

Wat een fantastische, leerzame middag hebben wij gehad. Wat hebben wij veel geleerd over de voeding. Mira vertelde over kruiden en Chantal over de suikers wat er allemaal in de voeding is verwerkt. Wat wij soms helemaal niet wisten en dat er zoveel schuilnamen zijn voor suikers. Wij mochten natuurlijk allerlei kruiden thee’s proeven. Chantal had allerlei lekkers gebakken . Allemaal zonder suikers. Van pannenkoeken tot taart echt heel veel. Voldaan gingen wij naar huis. Ik heb ‘s-avonds niet meer gegeten. Mira en Chantal ontzettend bedankt voor de gezellige en leerzame middag. Wat een werk hebben jullie verzet . Ik… Lees verder »

Claudia Jasper
Claudia Jasper
4 jaren geleden

Een zeer geslaagde, gezellige en lekkere high tea op een geweldig leuke locatie! Het was een leerzame middag waarbij je bewust wordt van wat suiker met je lijf doet. Ook kom je erachter dat suikervrij eten zeker geen straf is. Deze high tea is zeker een aanrader voor iedereen die gezonder en bewuster wil leven!
Bedankt Mira en Chantal

Beleef het Bij Ons Delft

Workshops en Evenementen

Wat is er te doen Bij Ons Delft

Agenda

een overzicht van alle geplande workshops, evenementen en reizen

ervaringen bij ons delft

IMG-20190913-WA0001

Meer weten over Bij Ons Delft

Workshops, evenementen, themalunches en meer