Een feestbrood bakken, ontdekken waar het meel vandaag komt en als afsluiting een heerlijke lunch met zelfgemaakte lekkere en gezonde hapjes.
Tijdens deze bezige, gezellige en ontspannen ochtend/ middag bakken we met elkaar een heerlijk feestbrood, maken we een uitstapje naar molen “De Roos” en terwijl het brood staat af te bakken genieten we van een heerlijke verse lunch.
Na een rondleiding in deze volop draaiende molen, weet jij alles te vertellen over het graan en de gries, hoe het graan gemalen en gescheiden wordt en hoe het leven van een molenaar eruit ziet.
We beginnen deze ochtend uiteraard met een kopje kruidenthee of koffie met heerlijke zelfgebakken lekkernijen.
Ondertussen krijg je uitleg over verschillende graansoorten en daarna is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.

We maken deeg klaar voor een overheerlijk feestbrood en wanneer het deeg aan het rijzen is, stappen we op de fiets. In ca 5 minuten fietsen we naar molen De Roos in Delft. (Geen fiets geen probleem, dan zetten we je even af met de auto)

Michel Cornelis is hier vrijwilliger en kan ons alles vertellen over deze perfect functionerende molen. Op de huidige plaats aan de Phoenixstraat, stond in 1352 een houten standaardmolen. Molen “De Roos” werd als maalderij gebruikt voor meel voor de bakkers en de burgers, gerst voor de bierbrouwers en veevoer voor de boeren.
Rond 1760 kreeg hij zijn huidige vorm met de zeskantige onderbouw en ronde bovenbouw.
Na de rondleiding die ca 1 uur zal duren, fietsen we weer terug en maken we het brood af. Vervolgens gaat deze 45 minuten in de oven om af te bakken.

Aan het eind van de middag ga jij met een heerlijk stuk feestbrood naar huis en kan jij de volgende ochtend tijdens het ontbijt precies vertellen waar alle ingrediënten vandaan komen.

Eet smakelijk.
Datum:
Prijs: 39,50,- Inclusief lunch, drankjes, rondleiding in molen De Roos en zelfgebakken feestbrood om mee naar huis te nemen.
Wil je met een eigen groepje deze workshop bijwonen, dan is dat zeker mogelijk. Neem even contact op met Mira Roosenburg via bijonsdelft@gmail.com of bel 0657203159.
max 6 personen.