Het gebruik van de juiste kruiden laten je ogen stralen, je tanden glimmen en helpen je lichaam en geest gezond te houden.
Heb je altijd al meer van kruiden, vruchten en wilde planten willen weten? Deze verwerken in cosmetica producten en er heerlijke bijzondere gerechten van willen maken? “Bij Ons Delft” organiseert regelmatig een kruidenles, waar je je voor kan inschrijven. Check onderaan deze pagina even de data en de locatie.
De lessen zijn naast theoretisch ook praktisch. Er wordt veel in de tuin naar de planten gekeken, geoogst, geroken en geproefd. Wanneer er een plant besproken wordt, maken we er ook wat mee.

Misschien ken je ze wel. De Tamme kastanjes en de wilde paardekastanjes. Er zit wel degelijk verschil in. Van de Tamme kastanjes kan je de meest lekkere koekjes bakken bijvoorbeeld. Paardekastanjes daarintegen zijn niet voor consumptie. De paardekastanje versterkt de bloedvaten en werkt tegen bv onrustige benen
Tijdens de lessen vertel ik hoe je van de paardekastanje een zalf maakt. We werken met alleen maar natuurlijke ingredienten. Wel zo fijn omdat je huid je grootste orgaan is. Wat je erop smeert wordt opgenomen in je bloed. Daar wil je vast meer over weten toch????

We kunnen bijvoorbeeld onze eigen muntgel maken. Deze werkt uitstekend tegen de jeuk van insectenbeten. Een Rozemarijn voetenbadolie, welke prima werkt voor een stimulerende bloedsomloop waardoor je het de hele dag lekker warm hebt. Ook kunnen we venkelkoekjes en lavendel cakejes bakken en zelf limoncello maken.
Je eigen muntgel maken. Deze gel werkt verkoelend bij insectenbeten. Handig om mee te nemen op vakantie.
Ik probeer zoveel mogelijk te werken met producten die het seizoen te bieden heeft. In de herfst liggen bijvoorbeeld de tamme – en wilde kastanjes voor het oprapen. Maar denk ook aan meidoorn bessen, smeerwortel, pompoenen, zevenblad enz enz enz.
Verse kruiden zijn een prima alternatief voor zout in een maaltijd. Het bevordert je spijsvertering of het helpt je bij een vervelende hoest. Er is veel mogelijk. Graag vertel ik je met liefde over al mijn keuken- en medicijnkast geheimen.

Locatie: BijonsDelft, Dijkshoornseweg 177, Delft
De lessen worden gegeven op de volgende ochtenden:
- Vrijdag 7 oktober van 10:00 tot 12:00 uur
- Vrijdag 21 oktober van 10:00 tot 12:00 uur
- Vrijdag 25 november van 10:00 tot 12:00 uur
- Vrijdag 27 januari 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
- Vrijdag 24 februari 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
- Vrijdag 24 maart 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
- Vrijdag 28 april 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
Prijs: 19,50 per les incl. lesmateriaal, producten, thee, koffie en wat lekkers.
Strippenkaart voordeel: Wanneer je 5 lessen afneemt betaal je slechts 15 euro per les. Je krijgt dan een strippenkaart die per les wordt afgetekend. Mis je een keer een les om wat voor omstandigheden dan ook, je behoudt de les gewoon voor een volgende keer 🙂
Graag wil ik de workshop kruiden op 13 augustus volgen. Kunt u mij zeggen hoe ik mij kan aanmelden?
Hartelijke groet, Erica
Beste Erica,
Wat leuk dat je je aanmeldt voor de kruidenles op donderdag 13 augustus van 10:00 tot 12:00 uur. Bij deze sta je op de lijst hoor. Gezellig. Ik kijk er naar uit je te ontvangen. Weet je het te vinden? Het is normaal gesproken op donderdag in het Wilhelminapark in Rijswijk, maar vanwege de Corona is deze nog gesloten. Het is nu BijonsDelft aan de Dijkshoornseweg 177 in Delft.
Groetjes Mira
Het was een gezellige, leerzame workshop en wat hebben wij gesmuld 👍 tot gauw weer
De laatste lessen zijn we
aan de slag geweest met lavendel, venkel en citroenmelisse. De lavendel scones zijn een hit. Heerlijk ook puur, zonder clotted cream en jam smaken ze lekker! De beroemde venkelkoekjes van Bij Ons zijn ook heerlijk geworden. De lavendelbalsem is een weldaad voor je huid. En ook maakten we nog jam van rabarber of appels waar we citroenmelisse aan toevoegden. Erg leuk om zo met kruiden te werken en het enthousiasme van Mira over kruiden, te ervaren.
Vandaag Limoncello gemaakt.
Nu maar afwachten hoe dat over enige tijd zal smaken.
Het was gezellig en ongedwongen.
We werden ontvangen met lekkers en kruidenthee of koffie.
Vandaag Limoncello gemaakt.
Nu maar afwachten hoe dat over enige tijd zal smaken.
Het was gezellig en ongedwongen.
We werden ontvangen met lekkers en kruidenthee of koffie.