Leven in het ritme van de seizoenen

mushroom-2786789_1920

Soms lijkt een seizoen oneindig te duren maar wanneer je het omarmt en er gebruik van maakt dan gaat het seizoen sneller dan je aanvankelijk had verwacht.

Hoe doe je dat? Door op je gevoel te vertrouwen, uit te vinden wat bij je past maar minstens zo belangrijk wat niet bij je past. Door de seizoenen te volgen, niet alleen door het jaar heen maar elke dag. Ben je een ochtendmens dan is jouw dagelijkse ritme: lente, zomer, herfst en winter. De lente staat bijvoorbeeld voor: dingen bedenken, creativiteit, vergaderingen waar een resultaat uit moet komen. Zo heeft elk seizoen zijn kernwaarden. Madeleine de Bruijn, van Memoa (zie www.memoa.nl) kan je er van alles over vertellen.

Door het jaar heen leven met de seizoenen geeft je stabiliteit, rust en maakt balanceren en meebewegen makkelijker. De winter staat bijvoorbeeld voor: bezinning, naar binnen keren, rust, oude dingen loslaten. En zo heeft elk seizoen zijn eigen kenmerken.

Wij zijn geneigd de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets wat buiten ons plaatsvindt maar hoe wordt je nu echt bewust van de seizoenen? Wat heb je nodig om je goed te voelen over jezelf? Hoe kan je de seizoenen voor je laten werken? Welk gevoel roept welk seizoen bij je op? Deze vragen gaan we beantwoorden tijdens deze middag. Is je interesse gewekt schrijf je dan in voor deze middag. Zie hieronder op welke dagen deze middagen worden georganiseerd.

Tijdens de themamiddagen word je verwend met lekkere hapjes die bij het seizoen horen. Denk aan eigengemaakte frambozenmuffins met het kruid verbena erin verwerkt, of een dame blanche met chocolademunt, een wilde plantensalade of in de herfst een heerlijke biologische pompoensoep met versgeperste sinaansappelsap en eigen gekweekte pepers. 

Laat je verrassen met verse producten en indien mogelijk laat ik je kennis maken met de bijzondere biologische kruiden uit onze schitterende tuin.

Data themamiddagen
Leven in het ritme van de seizoenen

Herfst: zaterdag 18 september 2021 van 15:00 tot 18:00 uur
Winter: zaterdag 8 januari 2022 van 15:00 tot 18:00 uur

Prijs: 32:50 inclusief proeverij en drankjes. 

Geef je op door een mailtje te sturen naar bijonsdelft@gmail.com of bel even met Mira, 06:57203159

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beleef het Bij Ons Delft

Workshops en Evenementen

Wat is er te doen Bij Ons Delft

Agenda

een overzicht van alle geplande workshops, evenementen en reizen

ervaringen bij ons delft

IMG-20190913-WA0001

Meer weten over Bij Ons Delft

Workshops, evenementen, themalunches en meer