Pepermunt – Mentha piperita ‘Cinderella’

Muntbloemen blijven geweldig om mee te garneren, dat hebben alle muntvariaties gemeen. Munt verfrist en pept op. Pepermunt is één van de bekendste munt soorten.

Pepermunt past goed in de volgende gerechten:

Sausjes, soepen, kwark, infusies (thee), desserts, zomerdranken.

Pepermunt heeft zeer sierlijke bladeren wat de culinaire toepasbaarheid enorm vergroot.

Met zijn frisse, scherpe smaak is munt, afzonderlijk of in mengsels, goed voor de spijsvertering. Maak een aftreksel van afzonderlijk of gemengde muntsoort(en) voor een verfrissende thee.

Munt is heerlijk in muntsauzen, muntazijn en muntsiropen.

Voeg de verse bladeren toe aan nieuwe aardappelen, dipsaus met knoflook en kwark, erwten, fruitsalades en dranken. Voeg munt eveneens toe aan chocoladecake, nagerechten en aan gebak met rozijnen of bosbessen.

Munt past het beste bij lamsvlees.
Gebruik munt spaarzaam in soepen en vullingen.

Verzorging: Munt groeit graag op een vochtige plek in de halfschaduw of volle zon. Is je munt getroffen door een roestaantasting, knip de plant dan volledig terug tot net boven de grond. Je zal zien dat er in korte tijd weer een schitterende verse plant terug komt. Knoflookpoeder op de bodem strooien rondom de plant remt de roestsporen kieming. Voldoende voeden tijdens de groeiperiode.

Kweek Pepermunt vlak bij rozen om bladluis te bestrijden.
Strooi verse of gedroogde bladeren rondom voedsel om muizen weg te houden.

Tijdens mijn kruidenlessen gebruik ik deze pepermunt in het maken van muntgel. Deze gel werkt verkoelend bij insectenbeten en wondjes.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer over Kruiden

Neem contact op met Kruidenspecialist Mira