Plantenverhalen & workshop vlierenhout bewerken.

Annet verteld planten verhalen

Plantenverhalen + workshop vlierenhout bewerken met Annet Breure.

Wouw.. Wat ben ik blij dat ik Annet heb leren kennen. Iemand met liefde en een originele  passie voor de natuur.  Tijdens deze middag komt Annet naar BijonsDelft en ligt de focus op een aantal bomen waar zij van alles over kan vertellen. Ook  gaan we hout van de vlier bewerken tot mooie natuurlijke sieraden.
Leer meer over de eigenschappen en het gebruik van verschillende bomen. Luister naar boeiende verhalen over hun symboliek en rol in onze cultuur: mythen en legenden, een waar liefdesverhaal en de magie van de vlier, lijsterbes en amandelboom.

Annet Breure: 

Als dochter van een bioloog is zij met planten opgegroeid, maar heeft ook talen en culturen gestudeerd en dan met name Arabisch. Talen leren, literatuur en verhalen hebben haar altijd aangesproken. Zie ook haar website https://www.plantenverhalen.nl/
 
 Zij heeft de kracht (en de lol) van mondelinge overlevering en het laten leven van een verhaal ontdekt. Na een tijd voor VluchtelingenWerk gewerkt te hebben, is zij zich gaan verdiepen in medicinale planten en merkte al snel dat de verhalen eromheen haar het meest aanspraken en bij bleven.
Op die manier is Plantenverhalen ontstaan, waarin Annet haar kennis van planten en  liefde voor natuur en cultuur combineer. Zij heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en deze passie brengt zij ook over met haar lichaam. Het verhaal brengt zij niet alleen met woorden namelijk. 🙂
Annets eerste baantje was bij het historisch themapark Archeon waar zij ook veel over planten en hun gebruik heeft geleerd. Die kennis komt nu weer bovendrijven en hoe leuk is het dat zij BijonsDelft deze passie, liefde en kennis komt delen.
Locatie BijonsDelft

Annet zelf schrijft hierover:

“Soms doet verhalen vertellen ook weer andere verhalen opborrelen. Dat vind ik heel mooi, we zijn in Nederland de verhalenvertel-traditie een beetje kwijt geraakt,  De verhalen die ik kies om uit te werken en te brengen gaan soms over hele bekende planten, maar hun  verhalen zijn meestal niet zo bekend. Door de verhalen en zeker als het in combinatie met een workshop is gaan de planten meer ‘leven’: het brengt ons meer in contact met onze natuurlijke omgeving en met onze geschiedenis.
Ooit koffie gemaakt van eikels? Als het seizoen het toe laat, gaan we dit zeker doen.
Mijn liefde voor verschillende culturen komt ook terug in mijn thema’s: ik heb niet alleen west-Europese verhalen in mijn repertoire maar ook verhalen uit o.a. het Midden-Oosten, Frankrijk en Japan.  “
Datum: vrijdag 28 februari 2020 van 13:30 tot 15:30 uur.
Prijs: 25 euro incl hapje en drankje
Je kan ook met een eigen groep boeken. Minimaal 10 personen
Verschillende thema’s zijn dan mogelijk, bijvoorbeeld ‘planten en liefde’, ‘vrouwen en kruiden’, ‘plantenverhalen uit Japan’ of ‘1001 plantenverhalen’, of natuurlijk verhalen op maat, precies passend bij de gelegenheid waarvoor je boekt!

2
Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Arina
Arina

Deze workshop lijkt mij leuk!
Hoe komen jullie aan dit vlierenhout?
H.groet,
Arina

Beleef het Bij Ons Delft

Workshops en Evenementen

Wat is er te doen Bij Ons Delft

Agenda

een overzicht van alle geplande workshops, evenementen en reizen

ervaringen bij ons delft

IMG-20190913-WA0001

Meer weten over Bij Ons Delft

Workshops, evenementen, themalunches en meer