Reizen met Ons

Ontdek de kruiden, het eten en de magie en reis Met Ons mee.

Individuele rondreis highlights Zuid Marokko met woestijn

Deze Marokko rondreis van precies een week kent veel variatie. Na een eerste avond in magisch Marrakech, de parel van het ‘zuiden’, brengt jouw rondreis Zuid Marokko je nog verder naar het zuiden, voor een overnachting in de woestijn.

De smaak, de geuren en de kleuren van Marrakesh en het Atlasgebergte

In Marrakesh gebeurt het allemaal. Magie komt tot leven, de geur van kruiden en wierook ruik je al van verre en zintuigen worden op alle manieren geprikkeld. Hoe lekker is het om aan al deze smaken, geuren en kleuren toe te mogen geven.

“Ga je mee op avontuur?”

Ik heb mijn passie voor reizen weer opgepakt. Vanaf september 2018 organiseert Met ons Delft 2 x per jaar een avontuurlijke reis van 8 dagen. We gaan met een kleine groep van maximaal 12 deelnemers op pad en zoeken de gebieden op waar toerisme nog niet is doorgebroken. We gaan kennis maken met de lokale bevolking en nemen een kijkje in hun leven. Hoe bakt de lokale Marokkaanse bevolking een brood, hoe ziet de boerderij van een Turkse familie eruit? Hoe vangen de vissers in Portugal hun vis en hoe bereid je deze? We gaan op pad met het oudste nomadenvolk van Turkije en volgen een kookworkshop in Griekenland.

We kunnen het zo gek maken als we zelf willen. Het belangrijkste is dat we genieten en de vrijheid ervaren die het leven zo mooi maakt. Wij zijn onze eigen baas. Niks moet en alles kan. Ga je mee op avontuur?

Impressie Met Ons Delft

Omar, Mira & Helma

Mira's passie

'Reizen is het ultieme gevoel van vrijheid'

Ik houd van reizen. Voor mij is reizen het ultieme gevoel van vrijheid. Na het behalen van mijn Middelbare Tuinbouwschooldiploma, heb ik een jaar lang gebackpackt. 

Het avontuur begon met tien maanden  rondtrekken in Australië. We vlogen aan op Sydney en hebben daar een oude camper gekocht van andere backpackers. Via Melbourne, Esperance, Margaret River, Perth, Darwin, Alice Springs, Cairns, Brisbane zijn we weer terug naar Sydney gereden.

De teller gaf aan dat we 29.000 kilometer hadden gereden. Heerlijk. Zonder airco, maar met openstaande raampjes en een handdoek rond ons hoofd en onze oren, vlogen de kilometers onder ons door. Cassettebandjes werden grijs gedraaid en ik voelde me helemaal Flower Power.

Weer terug in Sydney verkochten we de camper aan de volgende backpackers. Ja zo gaat dat daar. De volgende staan alweer te trappelen om deze unieke ervaring te beleven. Voor hetzelfde bedrag als waar we de camper voor hadden gekocht, verkochten we hem aan een stel uit Denemarken.

Vervolgens naar Nieuw Zeeland gevlogen en daar gedurende een maand het land verkend. Last but not least, hadden we nog een maand China in het vooruitzicht. Geloof me. Als je hier kunt backpacken kan je het overal. Wat een onvergetelijke ervaring. Regelmatig denk ik hier nog aan terug en maakt mijn maag een sprongetje. Dit gevoel.. Het gevoel dat je leeft.

Wat een onvergetelijke ervaring. De tijd staat stil, de vrijheid die je voelt is op geen andere mogelijke manier te ervaren. Je leert relativeren en je komt er achter wat echt belangrijk is.

Na mijn backpackavonturen in Australië kwam ik in dienst bij de reisorganisatie Djoser.  Als reisleidster  in Alaska en Nieuw Zeeland kon mijn geluk niet op. Met een gevarieerde groep van maximaal 20 personen  maak je de meest bijzondere avonturen mee. Iedereen is uniek en tijdens zo ’n reis komt dat overduidelijk naar voren. Het mooiste is dat je elkaar zo goed aan kan vullen en na 23 dagen bouw je een geweldige band met elkaar op!

'Toen wist ik het al. Ooit ga ik mijn eigen reizen begeleiden'

Bram werd geboren. Gedurende een half jaar konden we Bram de wereld laten zien. Hij herinnert zich er niks meer van, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. We lieten de boel de boel en vertrokken naar het werelddeel Oceanië. Met Bram in een draagzak op pad in Australië, Nieuw Zeeland en Fiji.

nz

Wat nog meer..

Beleef het Bij Ons Delft

Workshops en Evenementen

Wat is er te doen Bij Ons Delft

Agenda

een overzicht van alle geplande workshops, evenementen en reizen

Meer weten over Bij Ons Delft

Workshops, evenementen, reizen, themalunches en meer