Roti. Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip.
Masterchefs Michel en/of Bert, begeleiden deze gezellige namiddag en avond BijonsDelft. Ze leren jou hoe je de lekkerste Roti zelf kan maken en geloof me: jij gaat nooit meer naar de afhaaltoko.
Om 16:00 uur wordt je verwelkomt door deze 2 kanjers. De boodschappen en lekkere drankjes zijn vers in huis gehaald en we kunnen beginnen. Uiteraard krijg je goede begeleiding en tips en beginnen we.. Jawel.. Met aardappels schillen en kousenband snijden.





De Surinaamse roti wordt met een aantal bijgerechten geserveerd zoals kousenband, aardappelen, hardgekookte eieren, knoflook, ui en kip. De bijgerechten worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen vergelijkbaar met curry.

De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet, eten we gewoon met onze handen, dat is ook wel het gezelligst. Gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten. (Deze koek maken we niet zelf. Een roti plaat maken is namelijk al een workshop op zich :))
Maximaal 6 personen. (ivm de 1,5 meter regel)
Datums 2021:
- Zaterdag 27 maart 2021 van 16:00 tot 19: 00 uur
- Vrijdag 28 mei 2021 van 16:00 tot 19:00 uur
- Zaterdag 9 oktober 2021 van 16:00 tot 19:00 uur
- Zondag 28 november 2021 van 16:00 tot 19:00 uur
Prijs: 29,50 inclusief drankjes
Wat was het gezellig ! En ik heb een hoop geleerd ; kleine handigheidjes waar ik zelf niet op zou komen. Goede producten worden er gebruikt en dat proef je. Aanrader deze workshop , ze kunnen thuis niet wachten tot ze het kunnen proeven !!!