De kracht van kruiden
In deze workshop ontdek je de kracht van planten en kruiden. Een beetje theorie, maar ook lekker de tuin in om te kijken, oogsten, ruiken en proeven. Ook gaan we zelf lekkere of geneeskrachtige producten maken waarin kruiden de hoofdrol spelen. Met iedere plant of kruid waarover ik in deze les iets vertel, gaan we natuurlijk ook iets dóen!
Verse kruiden zijn een prima alternatief voor zout in een maaltijd. Het bevordert je spijsvertering of het helpt je bij een vervelende hoest. Er is zoveel te leren en te ontdekken! Ik deel graag al mijn medicijnkast- en keukengeheimen.
Workshop ‘De kracht van kruiden’
- Aantal deelnemers: 8 – 16 personen
- Duur: 2 uur
- Kosten: € 19,50 p.p. (incl. een hapje en drankje)
- Lunch: (optioneel): € 19,50 p.p.
- Data: (vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur)
- 29 maart
- 26 april
- 31 mei
- 28 juni
- 26 juli
- 30 augustus
- 27 september
- 25 oktober
- 29 november
Meer dan 12 personen? Zelf een datum in gedachten? Een leuk idee voor een workshop die niet op onze website staat? Laat het me weten, Bij Ons kan (in overleg) heel veel!
Werken met de seizoenen
Ik probeer zoveel mogelijk te werken met producten die het seizoen te bieden heeft. In de herfst liggen bijvoorbeeld de tamme en wilde kastanjes voor het oprapen. Maar denk ook aan meidoornbessen, smeerwortel, pompoenen, zevenblad enzovoort.
Van koekjes tot voetenbadolie
Van tamme kastanjes kunnen we de lekkerste koekjes bakken. Wilde (paarden-) kastanjes kan je niet eten, maar we kunnen er wel zalf van maken. Paardenkastanje werkt tegen onrustige benen en je kan er een ideaal schoonmaakmiddel van maken.
Muntgel werkt goed tegen de jeuk van insectenbeten. Rozemarijn voetenbadolie stimuleert de bloedsomloop, waardoor je het de hele dag lekker warm hebt. Koekjes met venkel, cakejes met lavendel of zelf limoncello maken? Het kan allemaal.
Puur natuur
Ik werk alleen maar met natuurlijke ingrediënten. Wel zo fijn, want je huid is je grootste orgaan. Wat je op je huid smeert wordt opgenomen in je bloed. Goede reden om te leren hoe je zelf zalf, crème en gel kan maken