Limoncello & Antipasti
Een heerlijke namiddag in Italiaanse sferen. Kan jij geen genoeg van Italië krijgen? Tijdens deze 4 uur durende workshop voel jij je dan helemaal op je plek. We gaan zelf lekkere Italiaanse hapjes en limoncello maken (en proeven natuurlijk!) 🙂
Workshop Limoncello & Antipasti
- Aantal deelnemers: 8 – 50 personen
- Duur: 4 uur
- Kosten: € 69,50 p.p. een glaasje limoncello en Arancello, Italiaanse hapjes en drankjes, de recepten en voor mee naar huis: de basis voor je eigen fles limoncello (250 ml).
Meer dan 50 personen? Zelf een datum in gedachten? Een leuk idee voor een workshop die niet op onze website staat? Laat het me weten, Bij Ons kan (in overleg) heel veel!
Soepie?
We starten de workshop met een zelfgemaakte zuppa di pomodoro met stokbrood en homemade Italiaanse kruidenboter. Zo kunnen we eerst even rustig bijpraten voor we aan het werk worden gezet.
Limoncello maken
Voor de limoncello gebruiken we biologische citroenen samen met pure alcohol (maar liefst 96 %), een ideale basis. Ook laat Mira je zien hoe je je drankje na minimaal 3 weken thuis afmaakt. Natuurlijk krijg je ook een beschrijving mee, zodat je later het hele verhaal nog eens op je gemak terug kan lezen.
Antipasti maken
De Spanjaarden hebben tapas, de Italianen antipasti. Antipasto betekent ‘voor de maaltijd’. Het meervoud is ‘antipasti’: een verzameling kleine voorgerechtjes. Vandaag maak je twee kleine gerechtjes zelf en we zetten er nog wat extra homemade hapjes bij. En dan… mangiare! Je zal helemaal voldaan zijn wanneer je klaar bent. Het is een complete maaltijd en het zal je aan niks ontbreken.
Buon appetito!