Loempia’s & Pangsit
Hou je ook zo van de Aziatische keuken? Dan is deze kookworkshop echt iets voor jou! Loempia’s en pangsit zijn erg leuk om te maken en we maken er genoeg om een bakje mee naar huis te nemen voor je vrienden of familie.
Workshop Loempia & Pangsit maken
- Aantal deelnemers: 8 – 12 personen
- Duur: 3 uur
- Kosten: € 45,- p.p. (incl. drankjes, pangsit en 2 soorten loempia)
- Datum: zondag 28 januari van 11.30 – 14.00 uur
Meer dan 12 personen? Zelf een datum in gedachten? Een leuk idee voor een workshop die niet op onze website staat? Laat het me weten, Bij Ons kan (in overleg) heel veel!
Chinese loempia
De loempia komt oorspronkelijk uit China, maar inmiddels vind je ook allerlei varianten in de Filipijnse, Indonesische, Vietnamese, Cambodjaanse en de Thaise keuken. En zelfs op de markt in Holland 😃
Indonesische pangsit
Pangsit is de Indonesische versie van de Chinese wonton: een gevuld en opgevouwen velletje deeg. Het verschil is dat de Chinezen het hapje stomen en in Indonesië wordt het in hete olie gebakken tot het knapperig is.
De overheerlijke loempiaatjes en pangsit koop je bij zo’n klein Thais of Vietnamees stalletje op straat of op de markt. Een rood met wit geruit servetje erbij, sambal erop en smullen maar!
3 soorten
Loempia’s en pangsit heb je in allerlei soorten en maten. In deze workshop maken we 3 soorten die je lekker als hartige snack bij de borrel of op een feestje kan serveren. We maken een een vegetarische loempia en eentje met kip. De pangsit vullen we met gehakt en garnalen.
Cadeautjes vouwen
Eerst maken we de vulling. Daarna leer ik je hoe je de loempia’s rolt en de pangsit vouwt. Een leuke techniek waarmee je een verleidelijk hapje maakt. Het is echt leuk om te doen, pangsit zijn als kleine cadeautjes waar iedereen blij van wordt.
De gelige, vierkante deegvelletjes zijn gemaakt van bloem, ei en zout. Door ze te frituren worden ze luchtig en knapperig. Traditioneel worden ze gevuld met gehakt of garnalen en andere smaakmakers.
Bakje mee naar huis
Neem een bakje mee, want we maken er genoeg. We laten ze je proeven en de rest neem je lekker mee naar huis om af te bakken voor je familie of vrienden.