Surinaams koken

De Surinaamse keuken werd in Nederland de afgelopen jaren steeds populairder. En terecht, want hoe lekker is de roti, Surinaams bami of een broodje bakkeljauw? Dus of wij ook een workshop Surinaams koken konden geven? Nou, graag!
Workshop Surinaams Koken
- Aantal deelnemers: 8 – 12 personen
- Duur: 3 uur
- Kosten: € 47,50 p.p. (incl. 3 gangendiner en drankjes)
- Datum: In overleg
Meer dan 12 personen? Zelf een datum in gedachten? Een leuk idee voor een workshop die niet op onze website staat? Laat het me weten, Bij Ons kan (in overleg) heel veel!
Nu zijn Michel en ik niet erg Surinaams, maar we hebben een groot netwerk. En in dat netwerk vonden we Ellen, die helemaal thuis is in de Surinaamse keuken. Ze nam ons aan de hand om deze workshop op te zetten. En met succes!
De eerste workshop verliep vlekkeloos en iedereen heeft gezellig gekookt en heerlijk gegeten. Zó lekker zelfs, dat we de Surinaamse bami aan ons lijstje met favorieten hebben toegevoegd en het nu ook regelmatig voor onszelf maken!
Over de Surinaamse keuken
De Surinaamse keuken is eigenlijk een combinatie van allerlei internationale keukens, zoals de Indiase, Afrikaanse, Indonesische (Javaanse), Chinese, Nederlandse, Joodse, Portugese en Inheemse. Verschillende bevolkingsgroepen gingen elkaars gerechten en ingrediënten gebruiken en zo ontstonden weer nieuwe gerechten, zoals roti, pom of moksi meti.
Wij zijn fan!