Surinaamse roti maken
In deze workshop maken we samen het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip. Chef Michel heeft alle boodschappen gedaan, inclusief de juiste kruiden en de roti pannenkoeken.
Workshop roti maken
- Aantal deelnemers: 8 personen
- Duur: 3 uur
- Kosten: € 42,50 p.p. (incl. drankjes)
- Datum: in overleg (check ook even de agenda).
Meer dan 12 personen? Zelf een datum in gedachten? Een leuk idee voor een workshop die niet op onze website staat? Laat het me weten, Bij Ons kan (in overleg) heel veel!
Wat is roti?
Roti betekent ‘brood’ in het Hindoestaans. Het is een Hindoestaans gerecht dat vooral in Suriname populair werd. ‘Roti’ was in India dus de naam voor het platbrood (rotiplaat, rotiblad of rotivel). Maar het Surinaamse gerecht wordt bijna altijd geserveerd met kipcurry, aardappelcurry, kousenband en een ei. En ook in Nederland is het inmiddels heel populair.
Nooit meer afhalen
Omdat het zelf maken van de pannenkoek een workshop op zich is (je bent er zo 3 uur mee bezig), maken we die vandaag niet zelf. Wel leer je van onze chef hoe je het Surinaamse gerecht verder helemaal zelf maakt en geloof me: jij gaat nooit meer naar de afhaal!
Stap 1: piepers jassen
Om te beginnen heten we je welkom en leggen uit wat we precies gaan doen. De boodschappen en lekkere drankjes hebben we vers in huis gehaald. Natuurlijk krijg je goede begeleiding en tips en we beginnen met… aardappels schillen en kousenband snijden. Het heet niet voor niks een workshop 😉
Beter Leven kip en verwarmende kruiden
Voor dit gerecht gebruiken we Beter Leven kip, biologische aardappelen, kouseband, Madame Jeanette (peper), eieren, knoflook en ui. Roti wordt gekruid met garam masala: een mengsel van verschillende Indiase ‘verwarmende’ kruiden, zoals peperkorrels, kruidnagel, komijn, kaneel en kardemom.
Met je handen eten
Weg met mes en vork, we eten de roti lekker met onze handen. Scheur een stukje van de pannenkoek en gebruik het om de vulling op te lepelen. Om je vingers bij af te likken!