Kaas & Sides 🧀
Op een dag liepen we in Utrecht spontaan een kaasbar binnen, waar je letterlijk aan de lopende band geniet van verschillende kazen met ‘pairings’: fruit, noten, chocolade, chutneys… Wij waren meteen om en een nieuw idee voor een workshop/proeverij was geboren.
Kaas & Sides proeverij/workshop
- Aantal deelnemers: 8 – 16 personen
- Duur: 2 uur
- Kosten: € 35,- p.p. (incl. hapjes, drankjes en een potje zelfgemaakte chutney of marmelade)
- Datum: in overleg (check ook even de agenda)
Meer dan 16 personen? Zelf een datum in gedachten? Een leuk idee voor een workshop die niet op onze website staat? Laat het me weten, Bij Ons kan (in overleg) heel veel!
Eindeloos combineren
Oude kaas met Gentse mosterd. Abdijkaas met Luikse stroop (gemaakt van appels, peren en dadels, mmm!). Camembert met vijgenjam. Manchego met kweeperengelei. Chutney, marmelade, vruchten, noten. De mogelijkheden om kaas te combineren zijn eindeloos en eindeloos lekker. Een glas bijpassende wijn, prettige port of een Belgisch biertje erbij misschien?
Kaas, fromage en queso
Terwijl de kaasbar in Utrecht 24 verschillende Nederlandse kazen serveert, laten wij ons inspireren door verschillende landen. We beginnen dus met Nederlandse kaas, dan Belgische kaas, dan de Franse kazen en tot slot de Spaanse.
Maak je eigen chutney
We starten deze workshop en proeverij natuurlijk met een mooie kaasplank met verschillende ‘sides’. We vertellen je tijdens het smullen een aantal leuke weetjes over kaas. Daarna gaan we zelf de lekkerste chutney of marmelade maken in onze open en stoere keuken. Uiteraard met verse en eerlijke ingrediënten!